Новини и събития

Анджела Родел участва в “Европейска Фулбрайтова Конференция 2016”

На 19-23 юни, 2016 г., изпълнителният директор на Комисия „Фулбрайт”, Анджела Родел, участва в международната конференция „Пресичане на граници за международни партньорства: Европейска Фулбрайтова Конференция 2016”, на която лидери от Фулбрайтовата общност, представители на Държавния департамент на САЩ и партньорски агенции от двете страни на Атлантика се събраха, за да споделят добри практики и да планират стратегииите си за бъдещ обмен.

Сред ключовите говорители бяха Мала Адига, заместник-помощник секретар на Държавния департамент на САЩ; Бенджамин Г. Зиф, заместник-помощник секретар на Държавния департамент на САЩ и Лора Скандера Тромбли, председател на Съвета за международен обмен на учени “Джеймс Уилям Фулбрайт”. Над 90 участници от повече от 40 държави посетиха уникалната по рода си конференция. Темите включваха миграционната криза, създаването на стратегически партньорства с посолства и университети, разнообразието и повишаването на мобилността на студентите. Конференцията съчета усърдната работа със забавлението, предлагайки на своите гости отпразнуване на финланското лято с традиционни игри и, разбира се, сауна, която включваше налагане с метлички от брезови клонки и скок в мразовитото Балтийско море. Множеството работни обеди и вечери предложиха на участниците възможност да подновят отдавнашни познанства и да създадат нови контакти сред Държавния департамент и Фулбрайтовата общност.

За да видите пълната програма на конференцията, моля посетете: http://www.fulbright.fi/en/fulbright-conferences/2016-european-fulbright-conference-crossing-borders-global-partnerships

Снимки: Джеси Терхо

0