Новини и събития

Международен Фулбрайтов Семинар “Стратегии за укрепване на демокрацията”

От 24 до 30 септември се проведе Международния Фулбрайтов семинар “Стратегии за укрепване на демокрацията: 30 години след падането на Берлинската стена”. Семинарът беше спонсориран от Държавния департамент на САЩ (Бюро за културна и образователна дейност) и организиран от Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт”, с подкрепата на посолството на САЩ в България.

Имахме възможността да сме домакини на изключителни лектори и дипломати и мотивирани, подготвени участници от следните страни: САЩ, България, Великобритания, Украйна, Румъния, Германия, Португалия, Канада, Холандия и Гърция. Водещи учени, политически дейци, политолози, юристи и представители на гражданското общество и религиозните общности обсъдиха теми, като фасадната демокрация, превзетата държава, бъдещето на демокрацията, съдебната реформа и криминализацията на страните, информационната сигурност, концепцията за неманипулирано общуване и съвременните стратегии за пропаганда, социалната свързаност и институционалната устойчивост при хибридни атаки, емпатията и моралното обучение, като агенти на положителна социална промяна. В размяната на идеи, опит и знания, участниците получиха цялостен поглед върху настоящите предизвикателства и възможните решения, свързани с развитието на демокрацията в региона 30 години след падането на Берлинската стена.

Сърдечно благодарим на невероятните лектори, участници, посетители и на всички, които ентусиазирано подкрепиха събитието!

0