Новини и събития

Стипендии Фулбрайт – Благодарност към Скандинавия 2020

Много се радваме да споделим с вас тазгодишните носители на стипендии “Фулбрайт-Благодарност към Скандинавия” – Мурад Касим и Цветелина Байрактарова. Мурад ще учи бизнес администрация, а Цветелина – корпоративно право.

За 13-та поредна година стипендията се предоставя от Комисия “Фулбрайт” и Институт “Благодарност към Скандинавия” при Американския еврейски комитет като благодарност към българския народ за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Голям е приносът по време на подготовката и селекцията на Организацията на евреите в България “Шалом”.

Участниците – фулбрайтови стипендианти за 2020-21 г., бяха интервюирани от жури, състоящо се от хора, посветили много усилия за повишаване на толерантността и разбирателството между различните общности в България. Комисията беше в състав: доц. Д-р Алек Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“, Анджела Родел, изпълнителен директор на „Фулбрайт България”, Георг Георгиев, Национален координатор за борба с антисемитизма и заместник Министър на външните работи, Виктор Меламед, директор на българския офис на Американския еврейски комитет, Анна Мезан, административен директор на ОЕБ „Шалом” и Максим Делчев, образователен директор на ОЕБ „Шалом”, чиито интересни и задълбочени лекции послужиха за основа на есетата на кандидатите.

Честито на носителите на тази престижна награда и на добър час!

0