Новини и събития

Д-р Рон Харви посещава ГПЧЕ “Петър Богдан” в Монтана

Д-р Роналд Харви, стипендиант по програма „Фулбрайт” със специалност психология на общността, посети Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан” в гр. Монтана, където проведе работилница по комедийна импровизация с 19 ученици от различни класове. Д-р Харви е възпитаник на различни школи по театрална импровизация в Чикаго и често участва в представления. Посещението му в Монтана става по покана на Рийд Фурубаяши, помощник-учител по английски език по програма “Фулбрайт” в училището и неговия ментор, Бисерка Александрова. Тримата се срещат на националното състезание по реч и дебати на Фондация БЕСТ през април в София, където доброволстват като съдии.
„Работилницата продължи около 2 часа и половина и включваше миръринг, невербални истории, групови конструкции на животни и предмети и небезизвестното упражнение „Предай рапа”, което е една наистина забавна игра. Влюбих се в ентусиазма на Рийд и учениците му! Харесвам импровизацията, защото е забавна и учи на умения, полезни в ежедневието ни. Учениците бяха изненадани от факта, че най-важното умение за импровизация не е да си смешен, а да слушаш внимателно. Оставих на учениците няколко книги за импровизация и с вълнение научих, че искат да създадат театрален клуб в училище.”
„След това се върнахме в София по малките пътища. Местността около Монтана е зашеметяваща – спирах с колата около 6 пъти, за да правя снимки. Обядвахме във Вършец и обикаляхме местността в продължение на два часа. Денят ни наистина не би могъл да е по-перфектен.”

0