На 1 септември 2022 г. започна серия от семинари на живо за ориентация на стипендиантите от САЩ за академична година 2022-23. Екипът на българската комисия посреща с огромно вълнение участниците в програмата. Темите от презентациите засягат професионалната и културна адаптация на стипендиантите.

Американските стипендианти имат възможност да се срещнат с партньорите на Фулбрайт България – Фондация Америка за България, Контур Глобал Мария Изток 3, Фондация Българска памет, Фондация Лъчезар Цоцорков, Асарел Медет АД, Оптикоелектрон АД. Сред планираните събития са информационни сесии и семинари, интензивен курс по български език, въведение в българската образователна система, представяне на някои български традиции и урок по традиционно хоро, първа практика на Фулбрайтовия хор и официална вечеря. Стипендиантите от програмата за помощник-учители по английски (ЕТА), които бяха одобрени за още една учебна година, помагат на новодошлите със съвети и ценна информация.

Координаторите за стипендианти от САЩ Рада Кънева и Илиана Димитрова осигуряват за гостите административна подкрепа през целия им престой. Фулбрайт България е не на последно място и посланик на българската култура и традиции пред американските граждани и екипът дава всичко от себе си, за да осигури най-доброто и пълноценно преживяване за тях.

Skip to content