СТИПЕНДИИ ЗА ГРАЖДАНИ НА САЩ

N

Стипендии за учени и експерти

N

Стипендии за магистри и докторанти

N

Стипендии за помощник-учител по английски

N

Стипендии за краткосрочно гостуване

Стипендии за учени и експерти

Програма “Фулбрайт” дава възможност на учени, университетски преподаватели и експерти от САЩ да работят по специалността си от 3-5 месеца в образователни институции в България. Програмата е достъпна за специалисти от всички области на науката и изкуствата, с изключение на клинична медицина и стоматология.

Стипендии за магистри и докторанти

Американски граждани, завършили бакалавърска степен, могат да правят самостоятелни научни изследвания или да работят по собствен или съвместен проект с образователни институции в България. Програмата е достъпна за студенти от всички области на науката и изкуствата, с изключение на клинична медицина и стоматология.

$

Стипендии за помощник-учители по английски

Програма “Фулбрайт” и фондация “Америка за България” за помощник-учители по английски език предоставя възможността на млади американци с бакалавърска или магистърска степен в различни области да преподават английски език в държавни и общински български гимназии за една учебна година като помощник-учители.

Стипендии за краткосрочно гостуване

Програмата “Fulbright Specialists” предоставя възможност за краткотрайни посещения (2-6 седмици) на американски университетски преподаватели или експерти в български образователни институции.

Отзиви

Абсолютно бих препоръчала България като дестинация за обучение по програма за обмен. Виждам толкова надежда и вълнение за това, да се изгради по-добра България, да се задържат младите и талантливи хора тук. Има и отворено съзнание към хората, към новите идеи, към това да попиеш кое работи добре в САЩ, кое работи в България и как можем да си сътрудничим.

Александра Уайт, Доцент по бизнес и администрация

 

Сега взаимодействам всеки ден с колеги от България и ако не беше програмата Фулбрайт, нямаше да срещна тези хора. Контактите, които изградихме са наистина вълнуващи; това е основната полза за мен, както и отношението на Фулбрайт, че това е сътрудничество и изграждане на дългосрочни взаимоотношения.

Ребека Сингър, Професор по клинични проучвания в областта на общественото здравеопазване

Най-важната причина да избера България беше, че Комисия Фулбрайт България има фокус върху създаването на клубове по дебатиране и развитие на местните общности. Това е нещо, което ме привлече изключително много, защото в гимназията участвах в такъв клуб и това беше едно от любимите ми занимания.

Джейкъб Пинтар, помощник-учител по английски език по програма ЕТА 

Skip to content